Pre- en postnatale therapie

Ons doel is je goed voelen zowel tijdens de zwangerschap, als tijdens de geboorte van je kindje. Onder controle houden van fysieke klachten, een positieve beleving creëren en je nadien weer goed in conditie voelen.

PRENATALE THERAPIE

De klemtoon ligt op lichaamsbewustwording en vnl. de bekkenregio tijdens de zwangerschap. We oefenen op houdingen, bekkenbodemspieren, ademhaling, stretching en eventueel relaxatie.

Nota: Bij een specifieke bekkenbodempathologie verwijzen wij graag door naar een gespecialiseerde bekkenbodemtherapeut.

BEKKEN EN/OF RUGKLACHTEN

Hier gaan we eerst manueel (geen manipulaties) de acute klachten verlichten. Dan gaan we zo snel mogelijk preventieve tips geven om de klachten minder uit te lokken in het dagelijkse leven en stabilisatie oefeningen om de belasting op het bekken onder controle te houden tijdens de zwangerschap. Na de bevalling is het belangrijk om dit verder aan te sterken en chronisch bekken en/of rugklachten te voorkomen.

GEBOORTELESSEN

Dit is de voorbereiding op de arbeid en geboorte door uitleg en oefeningen zoals houdingen en ademhaling om weeën op te vangen, ontspannende bekkenbodemspieroefeningen, relaxatie, evl. partneroefeningen en persoefeningen. Afhankelijk van de vraag en noden van de zwangere, kan dit variëren.

Wanneer: 34-36 weken zwangerschap.

Verwacht geen ‘draaiboek’ of vaste planning, maar eerder een voorbereiding op wat er kan gebeuren. Het helpt jullie om met een open blik en iets rustiger en zelfverzekerder naar de bevalling toe te leven.

POSTNATALE THERAPIE

Hier gaan we op een verantwoorde manier het herstel van het lichaam bevorderen en terug versterken. Dit door bekkenbodemspieroefeningen en later de buikspieren. Ook algemeen versterkende en conditie oefeningen kunnen aan bod komen aangepast aan de noden van elk persoon.

  • De ideale preventie voor eventuele aanhoudende klachten na een zwangerschap.
  • Ook na een keizersnede
  • Verbeteren diastase van buikspieren